За нас

 

/snimki/11182810_10152886576592849_3164735636895962591_o.jpg

 Лицензиран овощен и декоративен разсадник град Монтана е специализиран в производството и развитието на овощни дървета. Той е създаден през 1999 година в град Монтана и е един от малкото бързоразвиващи се разсадници за Северозападна България в тази област. В него се произвеждат собствен маточник за подложки, маточна градина за калеми и семенилище.

В разсадника се размножават над 50 сорта овошки и овощни сортове дръвчета - ябълки, круши, дюли, мушмули, череши, кайсии, праскови, сливи, лешник, бадем, орех и др. и плодни храсти - малини, къпини, касис, арония, ягоди, боровинки.

Произведеният посадъчен материал е с гарантирано високо качество, отговарящо на всички изисквания на европейския стандарт.

Над 15 години ние създаваме и поддържаме контакти с разсадници из цялата страна. Произведените фиданки се разпространяват както на малкия пазар така и на големи търговски изложения в София, Варна, Пловдив, Добрич, Плевен и други градове на страната. Основни потребители на нашата продукция са населените места в Северна България, Северозападна България и Западна България.

 Овощен разсадник Монтана развива своята дейност като увеличава площта си, разработват се нови сортове и се увеличават продажбите на продуктите. В него работят 10 постоянно заети работника.

 

От 2007 година производството на разсадник Монтана се разширява с декоратива растителност - туи, кипариси, смърчове, липи, брези, чинари, дъб, калина, и др.

Също така предламе десертни лози, винени лози, мини плодни дръвчета, колонни дръвчета, нискостеблени плодни дръвчета, гинко билоба, райска ябълка и някои екзотични видове като киви.